Gängvanor

Etapp 18 14/7

La Faba - Samos
Gått: 35 km
Skador: fötterna protesterade de sista kilometrarna  
Skavsår/blåsor: blåsan har blivit värre, det är svårt att använda sig av stortån typ
Solbränd: Baden...
Väder: mycket sol, väldigt varmt på eftermiddagen. En stund på morgonen var det magisk dimma över bergen 

Den här sträckan hör till en av caminons vackraste enligt mig. Bitvis ganska tuff pga backar!!!! Upp och ner, upp och ner. Kan absolut tänka mig att återvända bara en vecka och i sånna fall gå denna bit. Faktiskt ganska vanligt att folk bara går ungefär denna bit till Santiago. 

Katolska kyrkan har som krav att för att man ska få sitt compostellana måste man gå åtminstone 100 km (eller cykla 200 km). Det gör att stämningen förändras på leden. Det dyker upp många med stora ryggsäckar, dåliga skor, med höftbältena ej knäppta (så dumt) och det kan bitvis bli en större stress till boendena. Minns att vi kom fram till det billigaste boendet på det stället 20 min efter det öppnat och att de hade drygt 100 sängar men att det var fullt.

En annan tydlig skillnad bland de som vandrat längre är att det ofta finns större grupper som är ganska tajta. Dom har gått länge ihop och har sina tydliga vanor hur dom sköter sina saker.

Så denna dag hakade jag på David från Tjeckien och Hanson från Kanada. Dagens roligaste var när vi tog en paus i Triacastela och dom satte sig ner med varsin dryck. Sen, utan att kommunicera, simultant somnade sittandes. 

(Har inga bilder i mobilen från denna dag så bilderna är mest från etappen Najera - Castildelgado. Sista är katedralen i Leon) 

Kommentera här: