Mot Santiago de Compostela

 
Packlistan är i princip klar, trots att det är 24 dagar kvar tills jag far. Ditresan, men inte hemresan, är bokad. Cirka fem veckor ska jag spendera vandrandes längs norra Spanien, från Pyreneerna till havet och Finisterre - världens ände (eller det var åtminstone det man trodde förr, att det var världens ände). I hundratals år har folk vallfärdat till Santiago de Compostela. Förr i tiden gjorde många det för att det påstås att några benbitar från aposteln Jakob ska finnas bevarade där och det ska ge extra mycket förlåtelse. Säkert också för upplevelsen. Jag har lite svårt att föreställa mig hur livet var för medeltidsmänniskan.
 
Taj Mahal - en annan vallfärdsplats jag besökte 2013
 
I grund och botten tror jag att min resa handlar om en strävan efter enkelhet och sökandet efter äventyret. Vad händer när allt i livet skalas bort? När allt jag har bär jag på min rygg och varje dag handlar om att äta sova och gå.
 
Ett annat äventyr med en annan ryggsäck. Foto: Oscar Hjortberg.
 
Den här bloggen kommer kanske handla om min resa till Santiago de Compostela. Eller så blir det en studie i skoskav. Jag vet inte, jag tänker inte lova något. Just nu handlar den om att bota min resefeber. Kanske bloggar jag på svenska. Kanske blir det på engelska. Knappast spanska. Kanske blir det massa mobilbilder på vackra soluppgångar. Eller jättelånga berättelser om alla mina missöden. Jag vet inte. Bokmärk den här sidan och följ med mig på min pilgrimsvandring, så får vi se vad det här blir för äventyr.
 
En solnedgång en annan vandring i fjällen. 2013.
 
ENGLISH
It's 24 days until I leave for my pilgrimage to Santiago. I want to experience the simplicity and the adventure the Camino has to offer. I don't know how frequently I will post here on this blog or what I will write about. Bookmark this blog and follow me on this unwritten adventure.