60 000 steg på en dag

Etapp 10 5/7

Castildelgado - Agés
Gått: cirka 38 km (eller 60 000 steg)
Skador: knäna. Och fötterna är ganska slitna 
Skavsår/blåsor: pass
Solbränd: vaden
Väder: mest mulet hela dagen men på slutet regnigt och blåsigt

Den sträcka som jag tyckte allra minst om förra året, de 18 milen mellan Burgos och Leon, närmade sig med stormsteg. Det är en sträcka på högplatån med otroligt enformigt (läs tråkigt) och kargt landskap. Det blir väldigt varmt under sommaren (uppemot 40 grader). Det är glest mellan ställena och boendena är skitiga och fulla av bedbugs. Eller så kommer jag ihåg det. 

Det var jobbigt att gå de första 10 kilometrarna. De efterföljande 10 var inte kul. Sen var det dags för en stigning innan vi nådde dagens etappmål efter 34 kilometers vandring San Juan de Ortega. Men ställena där har ganska dåliga betyg så vi gick vidare till nästa by, Agés. Jag lyssnade på norrländsk musik för att orka gå (Euskeferat med "det är hit man kommer när man kommer hem" och "Piteälva", The Wannadies - My home town (som spelas när AIK (Skellefteå, hockey snackar vi nu alltså) gör sitt först mål på hemmamatcher) och lite Jon-Henrik Fjällgren)

Framme i Agés var vi först vid femtiden och hade alltså gått i typ tolv timmar. Vi fick bo i ett stalliknande boende (som kostade vad vi ville betala) och referenserna till Maria och Josef när Jesus skulle födas haglade tätt. 

Kommentera här: